Túžite po jemnej pokožke? Spravte si domáci peeling z prírodných surovín

4

 

Telový peeling je skvelý pre odstránenie zrohovatenej či odumretej pokožky. Peeling spočinie na vašej pokožke iba zopár minút, preto zvážte, či zaň chcete skutočne utrácať nemalé peniaze. Pripravte peeling pre seba alebo ako darček pre vašich blízkych, určite ocenia nápaditý a ručne vyrobený darček. 

Výhody domáceho peelingu 

Podomácky vyrobený peeling má kopec výhod. Je veľmi jednoduchý na prípravu a do pár minút pripravený na použitie. Použijete iba prírodné suroviny, žiadna chémia či zložité výrobné procesy. Navyše, šetríte životné prostredie, pretože nekupujte peelingy v obaloch.

V neposlednom rade sú domáce peelingy cenovo výhodnejšie, takže neutrpí vaša peňaženka.

Postupy na prípravu sú veľmi jednoduché a využívajú zväčša vždy rovnaké základné suroviny, ktoré máte bežne v domácnosti alebo sa dajú kúpiť v bežných obchodoch.

Cukrový alebo soľný peeling

Základný domáci peeling môžete vyrobiť s použitím curku alebo soli a s troškou telového oleja. Je na vás, aký olej zvolíte – mandľový, jojobový, avokádový či olej z hroznových semiačok. Všetky spomenuté sú skvelé pre hydratáciu pokožky.

Je mnoho surovín, ktoré môžete do tohto jednoduchého receptu pridať. Váš obľúbený esenciálny olej môže dodať peelingu krásnu vôňu zatiaľ čo citrónová kôra je skvelým tonikom. Ak chcete zosilniť peelingový efekt, pridajte pomletú kávu. Pre zvýšenie hydratačných vlastností pridajte med.

Medovo-cukrový telový peeling

Tekutý med je skvelý na pleťové masky a telové peelingy. Aj najlepšie salóny krásy si častokrát vyrábajú vlastné peelingové zmesi s použitím prírodných ingrediencií. Prečo by ste si ich nemohli vyrobiť aj vy.

 Tento úžasný medový peeling je hotový zázrak. Recept je vskutku jednoduchý a vyžaduje si iba 3 suroviny, ktoré má snáď každý doma: med, olej a cukor. Stačí toto trio vymiešať v miske a šup, do sprchy.

 

Ako na to krok za krokom:

  1. Zohrejte pohár medu vo vodnom kúpeli, kým nie je med tekutý. Dajte však pozor, aby nebol príliš horúci na dotyk.

  2. Nalejte ¼ šálky medu do menšej misky.

  3. Vmiešajte dve polievkové lyžice svojho obľúbeného oleja. Môžete použiť kokosový, sladký mandľový alebo dokonca detský olej. Ak žiadny z týchto práve doma nemáte, pokojne siahnite po olivovom oleji.

  4. Pridajte ½ šálky cukru. Hnedý cukor je skvelý, no rovnako poslúži aj biely cukor.

  5. Všetko pekne zamiešajte a je hotovo.

 

Ako správne používať peeling

Vstúpte do sprchy a ovlažte sa. Vypnite vodu a začnite nanášať peeling na časti tela tak, že do dlaní naberiete dostatok peelingu a krúživými pohybmi ho vmasírujete do pokožky. Následne sa už stačí iba opláchnuť vodou a užívať si voňavú a hladkú pokožku.

 

Ako uskladniť peeling 

Peeling sa používa v sprche, takže použite sklenenú nádobu s uzatvárateľným viečkom, aby ste predišli znehodnoteniu vodou. Vlhkosť by totiž mohla spôsobiť, že sa cukor alebo soľ budú zhlukovať a následne stvrdnú.

Späť do obchodu