Z týchto 5 tipov na darček ku dňu matiek si určite vyberiete

2

Deň matiek sa nezadržateľne blíži. Ak ste nestihli vymysileť, ako najdôležitejšiu ženu vo svojojm život obdariť, prečítajte si naše tipy.
Spísali sme pre vás nápady na darčeky, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a zároveň mamu určite potešia. 

Poukaz

Ideálnym darčekom je určite poukaz na masáž alebo ošetrenie pleti. Po náročnom dni padne dobre každej mame, keď sa dostane do rúk skúsených profesionálov. Doprajte mame zaslúženú hodinku relaxu a rozmaznávania a určite vás odmení oddýchnutým úsmevom. 

Hodina jogy 

Je vaša mama bláznom do cvičenia alebo sa len potrebuje ponaťahovať a zrelaxovať? Kúpte jej darčekový poukaz do miestneho štúdia jogy. Ak jogu nikdy predtým neskúšala, vyberte relaxačné a regeneračné cvičenie, ktoré je vhodné aj pre začiatočníkov.

Pomocník do domácnosti

Potešte mamu nejakými šikovnými pomocníkmi do domácnosti. Praktický darček, ktorý vždy poteší, je napríklad:

Kvety a bylinky

Ženu istotne vždy potešia kvety. Ak siahnete v obchode po kytici, vyberajte takú, ktorá je zabalená v papieri a nie v igelite. Samozrejme, zvädnutá kytica následne patrí do kompostu.  

Ak by ste chceli darovať kvetinový aranžmám, požiadajte kvetinárstva, aby nepoužil aranžérsku hmotu. Zaujímajte sa, odkiaľ kvety pochádzajú a buďte ambasádorom lokálnych dodávateľov. Povzbudzujte tak k nákupu z lokálnych zdrojov.

Ak má vaša mama záhradu, zadovážte jej priesady jej obľúbených byliniek, ktoré u nej v záhone chýbajú a inšpirujte ju k organickému pestovaniu bez použitia chemikálií. 

Kozmetika

Darujte mame k sviatku kozmetiku, ktorá je šetrná k našej planéte a zároveň skrášli a zjemní pokožku. Voňavé ručne vyrábané mydlá, tuhé šampóny či kryštalický deodorant a prírodné telové mlieka si určite nájdu stále miesto v kúpeľni.

Náš tip: darujte vlastnoručne vyrobený peeling. Ako na jeho výrobu sa dočítate v našom článku

 

 

Späť do obchodu