Vyskúšajte naše zero-waste tipy na svadbu

 1

 

Chystáte svadbu a premýšľate, ako ju zorganizovať tak, aby bola šetrná aj k životnému prostrediu? Pripravili sme pre vás zopár tipov, nechajte sa inšpirovať.

 

Minimalizmus

Začnite tak, že sa na chvíľku zastavíte a zamyslíte sa, či všetko to, čo ste si na svoju svadbu vysnívali, skutočne potrebujete. Je to dôležitý deň v živote dvojice, no niekedy je menej viac. Skúste svoj svadobný zoznam želaní prejsť ešte raz. Sústreďte sa na to, bez čoho sa zaobísť dokážete a bez čoho zase nie. Určite nájdete veci, ktoré oželiete. 

 

Pozvánky a tlačoviny

Vyberte si pozvánky tlačené na recyklovanom papieri alebo rozpošlite oznámenia elektronicky. Ušetríte nielen svadobný rozpočet, ale aj prírodu. Menovky môžete vyrobiť aj svojpomocne, z rôznych zvyškových materiálov. Veľmi efektne vyzerajú menovky z korku od vína alebo pomaľované kamienky. 

2_1 

Darčeky svadobčanom

Poďakujte svadobčanom netradične. Nekupujte, vyrábajte. Obdarujte ich napríklad domácim ovocným džemom alebo vlastnoručne uvareným slaným karamelom v sklenených nádobách z detskej výživy či zaváranín. Na (nie iba zero-waste) bazároch sklenené fľaštičky nájdete istotne zadarmo do daru.

 5_1

Dekorácie

Mnoho vecí si dokážete požičať alebo vyrobiť svojpomocne z toho, čo už doma máte. Poobzerajte sa v bazároch na svadobných blogoch alebo sa opýtajte neviest v okolí. Za zlomok ceny môžete zohnať košíčky na pierka pre svadobčanov, rekvizity na fotenie či ďalšie drobnosti.

Vyrobte si plechovky za auto novomanželov zo starých plechoviek z kukurice či kondenzovaného mlieka. Stačí trochu farby a kreatívnej nálady a originálny doplnok je na svete. A áno, vyzerá to efektne ako v romantických filmoch. ;-) Mám to odskúšané na vlastnej koži. 

 4_1

Svadobné šaty 

Nevesta i ženích sú hviezdami svadobného dňa a noci, preto je určite dôležité, čo majú oblečené. Krásne svadobné šaty alebo perfektne sediaci oblek však už nemusíte kupovať. Krásne kúsky zoženiete v mnohých salónoch, kde vám ich na mieru upravia. Ak to nie je nevyhnutné, šaty jednoducho nekupujte. 

 1_1

Kytica a kvetinová výzdoba

Vyberajte si kvety, ktoré nie sú dovezené zo zahraničia a ktoré nemajú za sebou stovky či tisícky kilometrov. Svadobná kytica zo sezónnych lúčnych kvetov dokáže ohúriť rovnako ako importované ruže či tulipány. Rovnako dobre vo výzdobe vyzerajú sukulenty v črepníkoch, ktoré sa vo výzdobe dajú použiť opätovne. Svadobných hostí vyzvite, aby rezané kvety ku gratulácii nenosili. Sú síce krásne, no nevesta si ich aj tak nestihne užiť. 

 Untitled design (1)

Veríme, že niektorý z tipov vás oslovili natoľko, že ho pri svojom veľkom dni vyskúšate. ♥

 

Späť do obchodu