Skúste týchto 5 tipov pre využitie škrupiniek z vajíčok

5

Nielen sviatky jari, Veľká noc, sa spájajú s obdobím pečenia a zvýšenej konzumácie vajíčok. 
 
Vedeli ste však, že okrem pre telo prospešného obsahu vajíčok môžete využiť aj jeho škrupinku. Pripravili sme pre vás 5 tipov, ako využiť skutočne celé vajíčko. 

1. Čistiaci prostriedok do domácnosti

Mleté vaječné škrupiny sú skvelým a netoxickým abrazívom. Vyčistite hrnce a panvice tak, že škrupiny pomeliete a zmiešajte ich s malým množstvom mydlovej vody.

2. Krieda na kreslenie

Vyrobte si vlastnú kriedu tak, že najemno zomeliete 5 až 8 vaječných škrupín, pridáte 1 lyžičku horúcej vody, 1 lyžičku múky a ľubovoľné potravinárske farbivo. Premiešajte a zabaľte do toaletného papiera a nechajte stuhnúť

3. Záhradný pomocník

Vaječné škrupiny sú bohaté na vápnik a ďalšie minerály, ktoré pomáhajú vašej záhrade prekvitať. Skvele sa hodia ako prírodné hnojivo. Rozdrvte vaječné škrupiny na malé kúsky a posypte nimi zeminu pred výsadbou.

Vaječné škrupiny môžu tiež pomôcť odpudiť bežných záhradných škodcov ako slimáky a iné podobné živočíchy, ktoré nemajú rady prekonávanie ostrých prekážok zo škrupín. Vajíčkové škrupiny teda stačí jednoducho rozdrviť a rozptýliť ich okolo zeleniny a kvetov.

4. Domáci doplnok výživy

Vymeňte pilulky z lekárne za vlastné doplnky výživy. Jednoducho pečte škrupinky z vajec pri teplote 350 stupňov po dobu 8 minút. Nechajte ich vychladnúť a rozomeľte ich na jemný prášok. Pridajte vlastnoručne pripravený doplnok (jednu čajovú lyžičku alebo menej) do obľúbeného smoothie alebo šťavy raz denne.

5. Prostriedok na bielenie

Hovorí sa, že ak hodíte nejaké vaječné škrupiny do sieťového vrecka a pridáte ho do bubna pri praní bielizne, šedý odtieň zázračne zmizne. Za vyskúšanie to určite stojí.

Späť do obchodu