Máme pre vás tipy pre život bez odpadu

6

Začať život bez odpadu vôbec nemusí byť náročné. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ktoré jednoducho zaradíte do svojho každodenného života. 

Začnite krok za krokom

Prijmite výzvu a skúste malými krôčikmi redukovať množstvo odapdu, ktoré tvoríte. Začnite postupne, vytvárajte si nové návyky a inšpirujte aj svoje okolie. Spoločne to krok za krokom dokážeme.  

Rozložte, čo sa dá

Sypaný čaj pre viac chuti

Už dávno nepijeme čaj z vrecúšok. Dôvodov máme hneď niekoľko: výraznejšia a plnšia chuť, krásna vôňa a farba. Navyše, menej odpadu. Čajové sitko stojí zopár eur a poslúži po niekoľko rokov.  

Odmietnite plastové slamky

Ak si beriete nápoj so sebou alebo si ho vychutnávate v kaviarni či bare, odmietnite plastovú slamku. Ak organizujete oslavu a neviete si predstaviť drinky bez slamky, uprednostňujte bambusové, kovové alebo papierové slamky. 

Darujte druhú šancu

Káva so sebou do vlastného pohára

Milujeme kávu a najradšej si ju vychutnáme do porcelánovej šálky. Niekedy však nie je čas ani na tento pôžitok. Ak si berieme kávu so sebou, tak jedine do znovupoužiteľného pohárika, do ktorého nám voňavé espresso v kaviarni ochotne spravia. A to nie len raz, ale opakovane. 

 

Späť do obchodu