Sladký tip na batátový brownie

blog bannery_2

Brownie, ale trochu inak

Vyskúšajte netradičnú verziu receptu na veľmi obľúbený a na prípravu nenáročný koláčik brownie.

 

Čas prípravy: 20 min. 

Čas pečenia: cca. 30 min.

 

Prísady

Veľa z ingrediencií určite máte doma, ostatné sa dajú bežne zohnať aj v menších potravinách. 

  • 1 šálka rozmixovaných sladkých zemiakov

  • 1 šálka arašidového alebo mandľového masla 

  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie

  • 1/2 šálky múky z ovsených vločiek (jednoducho akékoľvek ovsené vločky rozmixujte pri najvyššom výkone na múčku)

  • 1/3 šálky medu

  • 1/2 šálky holandského kakaa

  • čajová lyžička prášku do pečiva

  • štipka soli

voliteľné: 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády

 

Postup alebo poďme na vec: 

Vyhrňte si rukávy, začíname. Predhrejte rúru na 180 stupňov a vysteľte menší pekáč či plech papierom na pečenie alebo ho namažte maslom. Sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, dajte do vriacej vody a varte, kým nezmäknú. Zlejte, nechajte vychladnúť a rozmixujte na pyré. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na pekáč. Pečte približne 30 minút, podľa typu rúry. Brownie by mal byť zvonku upečený, no zvnútra trochu "mokrý". 

♥ Tip: posypte kakaom a ozdobte mätou a malinami či iným bobuľovým ovocím. 

 

 
Späť do obchodu