Sladký tip na batátový brownie

blog bannery_2

Brownie, ale trochu inak

Vyskúšajte netradičnú verziu receptu na veľmi obľúbený a na prípravu nenáročný koláčik brownie.

 

Čas prípravy: 20 min. 

Čas pečenia: cca. 30 min.

 

Prísady

Veľa z ingrediencií určite máte doma, ostatné sa dajú bežne zohnať aj v menších potravinách. 

  • 1 šálka rozmixovaných sladkých zemiakov

  • 1 šálka arašidového alebo mandľového masla 

  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie

  • 1/2 šálky múky z ovsených vločiek (jednoducho akékoľvek ovsené vločky rozmixujte pri najvyššom výkone na múčku)

  • 1/3 šálky medu

  • 1/2 šálky holandského kakaa

  • čajová lyžička prášku do pečiva

  • štipka soli

voliteľné: 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády

 

Postup alebo poďme na vec: 

Vyhrňte si rukávy, začíname. Predhrejte rúru na 180 stupňov a vysteľte menší pekáč či plech papierom na pečenie alebo ho namažte maslom. Sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, dajte do vriacej vody a varte, kým nezmäknú. Zlejte, nechajte vychladnúť a rozmixujte na pyré. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na pekáč. Pečte približne 30 minút, podľa typu rúry. Brownie by mal byť zvonku upečený, no zvnútra trochu "mokrý". 

♥ Tip: posypte kakaom a ozdobte mätou a malinami či iným bobuľovým ovocím. 

 

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie